A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00359

A kedvezményezett neve: Stadler-VOSZK Kft

A projekt címe: Lemeztechnológia fejlesztés a Stadler-VOSZK Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 68 275 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tartalmának bemutatása

A Stadler-Voszk Kft Európa-szerte ismert lépcsőgyártó cég. Az 1990-ben alakult cégünk termékkínálatában megtalálhatóak az egyedi tervezésű könnyűszerkezetes falépcsők, fémlépcsők és nemesacélból készült lépcsők is.

Cégünk jelenleg nem rendelkezik megfelelő lemezmegmunkáló háttérrel. Termékeinkhez a felhasznált (és egyre nagyobb mennyiségben igényelt) lemeztermékek jelentős részét alvállalkozóktól kapjuk, majd a lézervágott és alakított alkatrészeket beszereljük a termékeinkbe.

A jelenlegi termelési volumennél már hatékonyan fogunk tudni kihasználni egy saját lemezmegmunkáló gépsort.  A tervezett gépek kihasználhatóságára vonatkozó számításaink szerint legalább egy teljes műszaknyi munkaidőt igényelne a saját szükségletünk. Az egyéb előnyöket is figyelembe véve (biztonság, hozzáadott érték növekedése, kiszámíthatóság, minőség-javulás, stb.) már indokolta egy ilyen beruházás elindítását.

Az esetleges javítások, hibás alkatrészek pótlása gyakorlatilag azonnal megoldható, lényegesen kevesebb szállítási/utazási költséggel tudjuk majd az ilyen termékeket előállítani. A beruházás által tehát versenyképesebben, rövidebb határidővel, hatékonyabb munkarenddel, kedvezőbb költségháttérrel, és nagyobb hozzáadott értékkel tudunk munkákat vállalni.

A projekt megvalósításával három új gép került cégünk birtokába:

  • egy lézervágó gép, mely a felfutóban lévő lemezes termékeink számára fog biztos hátteret jelenteni,
  • egy élhajlító, mely a vágott lemezek alakítását szolgálja
  • egy profil- és csőhengerítő, mely a lépcsőgyártásban gyakran használt formák helyben történő legyártásával jelent majd nagy segítséget számunkra.

Projekt befejezésének időpontja: 2019. június 17.