Termelékenységet növelő automata gép beszerzése

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20.2020.00860

A kedvezményezett neve: Stadler-VOSZK Kft.

A projekt címe: Termelékenységet növelő automata gép beszerzése

A szerződött támogatás összege: 58.000.000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 64.04%

A projekt tartalmának bemutatása

Cégünk tevékenysége az utóbbi időben egyre inkább az egyedi lépcsőgyártás felé tolódik el. Megtanultuk a lépcsőgyártás technológiáját a 3D tervezéstől a gyártásig. Olyan műszaki felkészültséggel rendelkezünk, amit egyre inkább versenyelőnyként tudunk felhasználni, és úgy látjuk, hogy a még nagyobb hozzáadott érték az egyediség felé való elmozdulásban van.

Jelen projekt során egy olyan automata vágócentrumot szeretnénk beüzemelni, amely eszköz a kapott XLS programcsomagok alapján automatikusan elvégzi a különféle alapanyagból készülő lépcső-elemek legyártását, sorrendben tárolja azokat, így előkészíti a szerelési munkálatokat. Jelenleg a darabolás, alkatrész-összekészítés jellemzően egy fontos, de sok időt elvonó, és monoton munka. Amit eddig több ember odafigyelésével tudtunk megoldani, ez a gép a tervek alapján kitűnő minőségben, és – természetesen feltételezve a tervezés hibátlanságát – az embernél is tökéletesebb pontossággal megoldja. Ezáltal egy monoton és egyszerű, mégis nagy pontosságot igénylő munkafolyamatot kiváltunk teljesen automatikus gépi munkával. Ez jelentős termelékenységi javulást, illetve a piaci pozíciónk javulását fogja jelenteni; segíti cégünk hosszú távú nyereségességét.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.20.


Lemeztechnológia fejlesztés

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00359

A kedvezményezett neve: Stadler-VOSZK Kft.

A projekt címe: Lemeztechnológia fejlesztés

A szerződött támogatás összege: 68.275.000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A projekt tartalmának bemutatása

A Stadler-Voszk Kft Európa-szerte ismert lépcsőgyártó cég. Az 1990-ben alakult cégünk termékkínálatában megtalálhatóak az egyedi tervezésű könnyűszerkezetes falépcsők, fémlépcsők és nemesacélból készült lépcsők is.

Cégünk jelenleg nem rendelkezik megfelelő lemezmegmunkáló háttérrel. Termékeinkhez a felhasznált (és egyre nagyobb mennyiségben igényelt) lemeztermékek jelentős részét alvállalkozóktól kapjuk, majd a lézervágott és alakított alkatrészeket beszereljük a termékeinkbe.

A jelenlegi termelési volumennél már hatékonyan fogunk tudni kihasználni egy saját lemezmegmunkáló gépsort.  A tervezett gépek kihasználhatóságára vonatkozó számításaink szerint legalább egy teljes műszaknyi munkaidőt igényelne a saját szükségletünk. Az egyéb előnyöket is figyelembe véve (biztonság, hozzáadott érték növekedése, kiszámíthatóság, minőség-javulás, stb.) már indokolta egy ilyen beruházás elindítását.

Az esetleges javítások, hibás alkatrészek pótlása gyakorlatilag azonnal megoldható, lényegesen kevesebb szállítási/utazási költséggel tudjuk majd az ilyen termékeket előállítani. A beruházás által tehát versenyképesebben, rövidebb határidővel, hatékonyabb munkarenddel, kedvezőbb költségháttérrel, és nagyobb hozzáadott értékkel tudunk munkákat vállalni.

A projekt megvalósításával három új gép került cégünk birtokába:

  • egy lézervágó gép, mely a felfutóban lévő lemezes termékeink számára fog biztos hátteret jelenteni,
  • egy élhajlító, mely a vágott lemezek alakítását szolgálja
  • egy profil- és csőhengerítő, mely a lépcsőgyártásban gyakran használt formák helyben történő legyártásával jelent majd nagy segítséget számunkra.

Projekt befejezésének időpontja: 2019. június 17.