Szolgáltatásunkról

Amennyiben Ön építkezik, épít vagy építtet és az épület minimum két szintesre készül, úgy szüksége lesz lépcsőre és azon a biztonságos közlekedéshez korlátra. Engedje meg, hogy néhány hasznos tudnivalót átadjunk Önnek, annak érdekében, hogy a lehető legkedvezőbb döntést hozhassa meg a lépcsője kiválasztásában.

A lépcsők tartószerkezetei készülhetnek:

 1. betonból (előre gyártott vagy helyszínen öntött)
 2. acélból vagy nemesacélból (esetleg öntöttvasból)
 3. fából
 4. a fentiek kombinációjából

A 2, 3, 4, pontok tekintetében a Stadler lépcső áll az Ön rendelkezésére.

Mi az előnye egy acélból, nemesacélból, fából vagy ezek kombinációjából készült könnyűszerkezetes Stadler lépcsőnek egy monolit vasbeton lépcsőhöz képest?

A legfontosabb, hogyha a beton lépcsőnél a készítésének minden költségét (zsaluzás, zsaluanyag, vasalat, beton, munkabérek, utólagos burkolás költsége, utólagos korlát költsége) egzakt módon összeszámoljuk drágább mint egy könnyűszerkezetű Stadler lépcső-

A betonlépcső esetén a Vevő minimum három-négy szakma (ács, kőműves, asztalos, vagy hidegburkoló, lakatos) képviselőjével kell hogy kapcsolatba kerüljön, ami lényeges időt, energiát von el a Vevőtől. A Stadler-lépcső esetén egy szakmával, a lépcsőgyártóval áll kapcsolatban.

Esztétikai megjelenésében, a Vevő fantáziájának kifejezőkészségében, variálhatóságában, könnyedségében egy lakótér bútordarabjához hasonlítható díszében egy beton lépcső meg sem közelíthet egy áttört, légies, szemet gyönyörködtető Stadler-lépcsőt.

Méretpontosság, lépcsőbiztonság, lépcső járási kényelem a Stadler lépcsőnél garantált.

Míg egy betonlépcső méretkiosztását a zsalukészítésnél az ács vagy kőműves határozza meg, úgy a Stadler-lépcső esetében egy lépcsőspecialista helyszíni felmérését és a Vevővel történő igény egyeztetést követően a terveket speciális tervezőprogramokkal technikusok, mérnökök készítik. A tervezőink a tervkészítés során betartanak minden a lécsőépítési szabványokban, egyéb építőipari előírásokban, ÉMI minősítésben szereplő követelményeket.

Mi lehet a hátránya egy könnyűszerkezetes Stadler-lépcsőnek a betonlépcsőhöz képest?

statikailag bármennyire jól méretezett szerkezetek a Stadler-lépcsők, de egy tömegében túlméretezett betonlépcső stabilabb, bemozgás, beremegés nélküli, csöndesebb járást biztosít.

Ajárási hang szigetelése viszont a Stadler-lépcsőnél is jól megoldott, hisz a falak és a tartószerkezet, födém és a tartószerkezet közé gumi átmeneteket (gyűrűk, alátétek, lemezek) használunk. További hangszigetelési igény esetén a járólap és a tartószerkezet közé is hangtompító gumiszalagokat helyezünk el.

Ezeken felül a Vevő az elkészült lépcső járólapjaira (fa, műkő, kő stb.) szőnyegborítást is tehet, ami további jelentős hangszigetelést eredményez.

Itt szeretnénk leendő vevőinket megnyugtatni, hogy a fent említett bemozgást, beremegést egy könnyűszerkezetű lépcső esetében ne olyannak képzeljék, ami a rajta közlekedést zavarná, vagy bizonytalanná tenné.

Ez a bemozgás mol mm-ben mérhető.

Képzeljen el egy folyón átívelő acélvázas hídszerkezetet, aminek a bemozgása akár sok-sok cm is lehet, mégsem zavaró és mégsem alulméretezett.

A lépcső járólapok készülhetnek:

 1. tömörfából, préselt falapból
 2. fémből (acél, nemesacél, alumínium stb.)
 3. műkőből, márványból, gránitból
 4. üvegből
 5. utólagos kiöntésű fém betontálcákból

A Stadler-lépcsőrendszer bármelyik járólap tekintetében áll Vevői rendelkezésére.

A korlátok készülhetnek:

 1. fából
 2. fémből (acél, nemesacél, alumínium stb.)
 3. üvegből (fém vagy fa vázhoz)
 4. ezek kombinációiból

A Stadler lépcsőrendszer bármely korlát tekintetében áll Vevői rendelkezésére.

Néhány közkedvelt korlát típusunkat megtekintheti a lépcsőkorlát menüpont alatt.