Lépcső készítés menete

Lépcső készítés

Mi a Lépcső készítési szolgáltatás menete, mit tegyen a Vevő hogy egy vágyott lépcső díszíthesse a lakását?

 1. Keressen bennünket akár a képviseleti irodáknál, akár cégközpontunkban, akár itt a web oldalunkon Ajánlatkérés menüpontja segítségével.
  Elérhetőségeink
 2. Ellátjuk Önt kérdései esetén szakmai tanácsokkal,
  segítünk a lépcső kiválasztásában.
 3. Amennyiben a lépcső környezetéről építési rajzot vagy saját készítésű rajzot küld és megnevezi nekünk a kívánt lépcsőt úgy árajánlatot adunk annak elkészítésére.
  Árajánlatot kérhet itt az Ajánlatkérés menüpontnál is.
  Kívánsága esetén egy egyeztetett időpontban meglátogatjuk Önt az építkezése helyszínén.
  A helyszínen körültekintő felmérése és az Önnel történő lépcső kialakítási igény egyeztetése után pontos árajánlattal tudunk Önnek szolgálni.
  A helyszíni felmérés Önt nem kötelezi és nem kerül pénzébe akkor sem, ha nem köt cégünkkel megállapodást a lépcsőgyártásra.
  Ajánlatkérés – További információ kérés
 4. Amennyiben árajánlatunk Önnek megfelelő és ezt felénk visszajelzi, úgy megkötjük a „vállalkozási szerződést”
 5. A helyszíni felmérés alapján megtervezzük, igény esetén Önnel leegyeztetjük a lépcső gyártóművi tervét, és legyártjuk azt.
 6. A vállalkozási szerződésben vállalt határidőn belül egy Önnel minimum egy héttel előre megbeszélt időpontban beszereljük a lépcsőjét.

Milyen feltételeket kell Ön biztosítson a lépcső készítéséhez?

 • Felméréskor Ön vagy megbízottja tartózkodjon a helyszínen. Biztosítsák, hogy a helyszín akadálytalanul felmérhető legyen, és álljanak rendelkezésre a lépcső kialakítás (lépcső típus) megbeszélésénél.
 • Amennyiben gyártóművi egyeztetést kért tőlünk, úgy az általunk elküldött terveket Ön vagy hozzáértő megbízottja ellenőrizze és jóváhagyás esetén azt aláírva küldje vissza.
 • Az egyeztetett helyszíni szerelés időpontjában biztosítsa a lépcső akadálytalan szerelhetőségét, biztosítson 220 V és min 16 A áramvételi lehetőséget.
 • A helyszíni beszerelés végeztével a szerelésvezetőtől Ön vagy megbízottja minőségileg és mennyiségileg vegye át jegyzőkönyvünkön aláírva a szerkezetet.

Mennyi idő alatt készül el lépcsője?

A fém vagy fém-fa szerkezetű lépcsők készítésének átfutási ideje 4 hét.

Itt általában két ütemben szereljük készre a lépcsőt:

 1. ütem: beszereljük a fém tartószerkezetet és korlátot alapozó festett kivitelben.  Ön ezeket ideiglenes deszka járólapokkal ellátva (opcióként tőlünk is rendelheti) létra helyett felvonulási lépcsőként használhatja.
  Az összes építőmunka végeztével, amikor egyébként is a festés mázolásra kerül a sor a festői a kívánt színre lefestik a lépcsőt. (A festést mi is elvégezhetjük, de a Vevő részéről olcsóbb, ha maga végezteti el.)
 2. ütem: Egy velünk minimum egy héttel megelőzően leegyeztetett időpontban leszállítjuk, és felszereljük a végleges felületkezeléssel ellátott járólapokat.
  • A fém-műkő, fém-gránit vagy márvány járólappal rendelkező lépcsőknél a szerelés egy ütemből áll.
  • A tömörfa-lépcsők 6 max 8 hét alatt készülnek el.
  A falépcsőknél a befejezett lépcső környezetet kell mérnünk (vakolt, festett falak, kész burkolatok alul, felül stb.) és a beszerelés egy ütemből áll.

  Bármely lépcsőről legyen szó elmondható, hogy a szerelési ütemenként a lépcső bonyolultságának függvényében 4-10órára, tehát kb. 1 munkanapra van szükségünk. Kirívó esetekben, nagyon nehéz szerkezetű, nagyon bonyolult lépcsőknél az első ütemű, vagy az egyetlen ütemű szerelés kitehet akár 2-3 napot is.

Mire és milyen feltételekkel vállalunk garanciát?

Arra az esetre, ha a rendeltetésszerű használat ellenére akár a felhasznált anyagok minőségéből, akár a kivitelezésre visszavezethető hibákból adódóan a lépcső valamely egysége idő előtt megrongálódik, elhasználódik, esetleg veszélyessé teszi a lépcső használatát.

Bővebb információt kaphat a Garancia menüpontban.